Wegańskie bezglutenowe racuchy z ananasa

Przepisy/ Receptury |
Wegańskie bezglutenowe racuchy z ananasa

Składniki:

  • mus z 200 g ananasa (czyli zblendowany ananas, ok. 1 szklanka)
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki siemienia lnianego odtłuszczonego
  • 7 łyżek mąki gryczanej (lub ew. innej bg)
  • 2 łyżki syropu  z agawy/klonowego

Wszystko razem wrzucamy do pojemnika blendera i miksujemy do uzyskania jednorodnej masy. Odstawiamy na min. 15 minut, po czym smażymy na niewielkiej ilości oleju kokosowego. W zasadzie jest to bardziej podsuszanie niż typowe smażenie. Podajemy same, z dodatkiem dżemu lub polane syropem.



Zosia Dłubacz - Sykut

Zosia – Endowojowniczka, która chciała być zdrowa a nie udawać zdrową – postanowiła szukać rozwiązań i nie poddać się hormonalnym terapiom! Nietolerancja glutenu, nabiału i jaj, była dodatkową motywacją do stworzenia bezglutenowej roślinnej kuchni, którą z pasją przedstawia na swoim blogu Smakuje Zdrowo! Zafascynowana zdrowym odżywianiem i od niedawna szczęśliwa mama!

W chorobach autoimmunologicznych odpowiednia dieta odgrywa bardzo ważną rolę i choć czasem trudno jest znaleźć motywację i silną wolę, to warto! Warto odżywiać się zdrowo (jak najbardziej naturalnie i antyzapalnie), a przy okazji… pysznie.

zobacz www

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *