Pulpeciki z łososia z sałatką ogórkowo – żurawinową

Przepisy/ Receptury |
Pulpeciki z łososia z sałatką ogórkowo – żurawinową

Składniki:

  • 3 średnie szalotki
  • 1 duży ogórek
  • pęczek koperku
  • sok z jednej cytryny
  • 250g jogurtu naturalnego
  • pieprz
  • 1/2 kg filetów z łososia bez skóry
  • 3-4 łyżki mąki ryżowej
  • jajko
  • olej kokosowy
  • 100g suszonej żurawiny

Szalotki i ogórek obierz i pokrój w plasterki. Koperek posiekaj. Jogurt wymieszaj z połową szalotek, połową koperku i pieprzem. Filety z łososia opłucz i osusz, pokrój na kawałki i 2/3 ryby zmiksuj z pozostałą szalotką i sokiem z cytryny. Dodaj jajko, mąkę, resztę łososia i koperku, doprawiasz pieprzem i formujesz 12 kotlecików. Na rozgrzanej patelni z olejem kokosowym, smaż kotleciki około 4-5 minut, z obu stron. Wymieszaj ogórek z żurawiną i sosem jogurtowym.

 



Anna Mieńko

Ania – 29 lat. Walczy z endometriozą od 8 lat. Autorka bloga KobieceMyśli , gdzie udowadnia, że posiłki wykluczające (lub ograniczające) gluten, nabiał i cukier potrafią inspirować do zmian! Gotowanie jest jej pasją. Bierze udział w licznych warsztatach – ostatnio zachwyciła się bezglutenowymi knedlami ze śliwkami:)!

Wierzę, że mamy wielki wpływ na nasze życie, prawie wszystko jesteśmy wstanie zmienić!  Bez względu na to czy przez chorobę musisz zmienić nawyki żywieniowe, czy też po prostu chcesz lepiej się odżywiać, to moje przepisy są dla Ciebie!

zobacz www

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *