Pulpeciki z kaszy jaglanej i tofu z papryką

Przepisy/ Receptury |
Pulpeciki z kaszy jaglanej i tofu z papryką

 

Składniki:

(na około 20 pulpecików)

 

  • 200g kaszy jaglanej
  • 250g tofu z papryką
  • lubczyk suszony
  • 4 pomidory suszone
  • papryka ostra
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek

 

Kaszę płucz w zimnej wodzie – aż woda będzie przejrzysta. Zalej kaszę wodą (proporcji 1:2) i gotuj do miękkości. Kasza będzie ugotowana a nie przesuszona. Tofu i suszone pomidory pokrój na drobno. Wymieszaj z kaszą i przyprawami. Dodaj oliwę. Formuj małe pulpeciki i piecz w 220C około 30-40 minut.

 

 



Ania Mieńko

Ania – 29 lat. Walczy z endometriozą od 8 lat. Autorka bloga KobieceMyśli , gdzie udowadnia, że posiłki wykluczające (lub ograniczające) gluten, nabiał i cukier potrafią inspirować do zmian! Gotowanie jest jej pasją. Bierze udział w licznych warsztatach – ostatnio zachwyciła się bezglutenowymi knedlami ze śliwkami 🙂 !

Wierzę, że mamy wielki wpływ na nasze życie, prawie wszystko jesteśmy wstanie zmienić!  Bez względu na to czy przez chorobę musisz zmienić nawyki żywieniowe, czy też po prostu chcesz lepiej się odżywiać, to moje przepisy są dla Ciebie!

zobacz www

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *