Kasza gryczana z jarmużem, suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi

Przepisy/ Receptury |
Kasza gryczana z jarmużem, suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi

 

Składniki: 

  • 100g kaszy gryczanej niepalonej
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 6 suszonym pomidorów z oleju pokrojonych w paski (pomidory bez oleju warto wcześniej chwilkę namoczyć)
  • garść posiekanego jarmużu
  • 1 łyżka miodu/syropu z agawy/syropu klonowego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • sól do smaku

Kaszę gotujemy na sypko (ważne, żeby jej nie rozgotować). Na oleju lekko podsmażamy cebulę. Dodajemy jarmuż i pomidory, dusimy 10 minut. Po tym czasie dodajemy łyżkę miodu/syropu z agawy bądz syropu klonowego i mieszamy. Solimy do smaku. Podgrzewamy całość i posypujemy orzechami. Smacznego!

Przepis pochodzi ze strony http://smakujezdrowo.blogspot.com/2016/03/kasza-gryczana-z-jarmuzem-suszonymi.html



Zofia Dłubacz - Sykut

Zosia – Endowojowniczka, która chciała być zdrowa a nie udawać zdrową – postanowiła szukać rozwiązań i nie poddać się hormonalnym terapiom! Nietolerancja glutenu, nabiału i jaj, była dodatkową motywacją do stworzenia bezglutenowej roślinnej kuchni, którą z pasją przedstawia na swoim blogu Smakuje Zdrowo! Zafascynowana zdrowym odżywianiem i od niedawna szczęśliwa mama!

W chorobach autoimmunologicznych odpowiednia dieta odgrywa bardzo ważną rolę i choć czasem trudno jest znaleźć motywację i silną wolę, to warto! Warto odżywiać się zdrowo (jak najbardziej naturalnie i antyzapalnie), a przy okazji… pysznie.

zobacz www

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *