Jaglanka kakaowa z migdałami

Przepisy/ Receptury |
Jaglanka kakaowa z migdałami

 

Składniki:

  • 7 łyżek płatków jaglanych
  • 400 ml wody
  • 3 łyżki gęstego mleka kokosowego
  • 1 banan
  • 1 jabłko
  • garść rodzynek
  • garść pokrojonych daktyli
  • 1 łyżka kakao/karobu
  • 3 łyżki migdałów w płatkach
  • ew. 1 łyżeczka cynamonu
  • ew. syrop słodząc

Wrzucamy płatki na gotującą się wodę z dodatkiem mleka. Dodajemy rodzynki, daktyle, obrane jabłko pokrojone w kostkę i rozgniecionego banana. Gotujemy 5 minut. Ewentualnie dosładzamy syropem/miodem, dodajemy kakao i cynamon. Posypujemy migdałami.



Zofia Dłubacz - Sykut

Zosia – Endowojowniczka, która chciała być zdrowa a nie udawać zdrową – postanowiła szukać rozwiązań i nie poddać się hormonalnym terapiom! Nietolerancja glutenu, nabiału i jaj, była dodatkową motywacją do stworzenia bezglutenowej roślinnej kuchni, którą z pasją przedstawia na swoim blogu Smakuje Zdrowo! Zafascynowana zdrowym odżywianiem i od niedawna szczęśliwa mama!

W chorobach autoimmunologicznych odpowiednia dieta odgrywa bardzo ważną rolę i choć czasem trudno jest znaleźć motywację i silną wolę, to warto! Warto odżywiać się zdrowo (jak najbardziej naturalnie i antyzapalnie), a przy okazji… pysznie.

zobacz www

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *