Gulasz z ciecierzycą i szpinakiem

Przepisy/ Receptury |
Gulasz z ciecierzycą i szpinakiem

          Składniki 

  • 200g szpinaku
  • puszka ciecierzycy
  • 500 ml bulionu
  • puszka pomidorów z puszki
  • 2 małe posiekane cebule
  • 1/2 kapusty włoskiej
  • 1 posiekana papryczka chili
  • mały kawałek startego imbiru
  • oliwa z oliwek
  • 5 drobno posiekanych ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1,5 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • otarta skórka z jednej limonki
  • świeża kolendra
  • 3/4 szklanki suszonej żurawiny
  • kasza jaglana do podania

Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej cebulę i papryczkę chili. Dodaj imbir, czosnek, kurkumę, słodką paprykę, cynamon,pieprz. Podsmażaj 2-3 minuty. Umyty szpinak dodaj na patelnię razem z poszatkowaną kapustą włoską. Zalej bulionem i gotuj około 20-30 minut. Po tym czasie dodaj pomidory z puszki, ciecierzycę oraz suszoną żurawinę. Po kilku minutach Twoje danie jest gotowe!

Przepis pochodzi ze strony http://kobiecemysli.pl/kuchnia/gulasz-z-ciecierzyca-i-szpinakiem.html

 



Ania Mieńko

Ania – 29 lat. Walczy z endometriozą od 8 lat. Autorka bloga KobieceMyśli , gdzie udowadnia, że posiłki wykluczające (lub ograniczające) gluten, nabiał i cukier potrafią inspirować do zmian! Gotowanie jest jej pasją. Bierze udział w licznych warsztatach – ostatnio zachwyciła się bezglutenowymi knedlami ze śliwkami 🙂 !

Wierzę, że mamy wielki wpływ na nasze życie, prawie wszystko jesteśmy wstanie zmienić!  Bez względu na to czy przez chorobę musisz zmienić nawyki żywieniowe, czy też po prostu chcesz lepiej się odżywiać, to moje przepisy są dla Ciebie!

zobacz www

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *